Selecteer een pagina

wat is akoestiek?

Op internet is veel te vinden over akoestiek.

Akoestiek is de wetenschap die zich bezighoudt met geluid. Geluid bestaat uit trillingen die zich voortplanten door een medium. In de meeste gevallen is dat lucht. De akoestiek heeft verschillende praktische toepassingen. 

Verder wordt onder akoestiek verstaan: De invloed die een ruimte heeft op de klank en nagalm van geluid. Dan kan bijvoorbeeld gesproken over “Deze ruimte heeft een slechte akoestiek”. Hiermee wordt bedoeld dat de eigenschappen van die ruimte niet overeenkomen met het gebruik. Aan een concertzaal worden bijvoorbeeld andere eisen gesteld dan aan een collegezaal.

De akoestiek in een ruimte is afhankelijk van absorptie en terugkaatsing (reflectie) van het geluid door wanden of attributen en de grootte van de ruimte. De absorptie gebeurt door een ruwe en zachte wandafwerking, zoals in onderstaande afbeelding. Terugkaatsing gebeurt door een gladde en harde afwerking. Wanneer het geluid veel wordt teruggekaatst, duurt het een tijd voordat het geluid is uitgestorven. Die tijd heet nagalm en kan worden berekend of opgemeten. Wanneer men in een lege kerk klapt, dan hoort men dat de nagalm enkele seconden duurt. In een betonnen bunker van 10 × 10 × 10 m kan men elkaar nauwelijks verstaan door de nagalm.

Het vakgebied akoestiek wordt in deelgebieden onderverdeeld.

Thuisbioscoop wat is akoestiek

Heeft u de wens om een thuisbioscoop te maken? 

MoreCinema geeft u persoonlijk akoestisch advies.

Wij leveren u de technische producten. Hierbij kunt u denken aan akoestische panelen zoals basstraps en diffusers. Ook kunnen wij voor u de montage verzorgen.

Wij helpen u graag!

Laat ons voor u de akoestiek verbeteren in uw thuisbioscoop. Welke ruimte wilt u gaan inrichten als thuisbioscoop?  Graag denken we met u mee over posities van alle componenten. De luidsprekerposities en akoestische producten. (houden rekening met hoge tonen, lage tonen, galmtijd, akoestische zones). Hulp nodig bij het kiezen van uw thuisbioscoop audio?

Wij verzorgen metingen en berekeningen. Dit doen we samen met u (onze klanten) en onze leveranciers. Op deze website kunt u inspiratie opdoen over thuisbioscopen. Meer informatie vinden over meerdere disciplines. Alles wat u nodig heeft voor een perfecte akoestische beleving in uw thuisbioscoop.

Neem gerust contact met MoreCinema op. Of kom langs in onze showroom voor een lekker espresso, koffie en een vrijblijvend advies.

 

MoreCinema uw specialist voor een optimale akoestiek in uw thuisbioscoop!

Start met ons

We creëren samen met u de gewenste sfeer! Vanuit daar maken wij het ontwerp, waarbij wij u volledig ontzorgen. Eventueel samen met architecten en/of installateurs komen we tot een geweldig eindresultaat.

MoreSenz BV

Arkerpoort 4

3861 PS Nijkerk

0341-492 208
info@moresenz.nl